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—SEE NOTE 8

TRENCH DETAIL

NOTES:

1.

PIPE BEDDING REQUIREMENTS AS REQUIRED BY AGENCY INSPECTING PIPE. STORM
DRAIN BEDDING PER STATE STANDARD PLANS AND SECTION 19 OF THE STATE
STANDARD SPECIFICATIONS.

STRUCTURAL BACKFILL MATERIAL MEETING THE SPECIFICATIONS IN SECTION 19 OF THE
STATE STANDARD SPECIFICATIONS MAY BE USED AT CONTRACTOR'S OPTION. IF
ALTERNATIVE IS USED, CONTRACTOR WILL PROVIDE A REPORT FROM A CIVIL ENGINEER

LICENSED IN THE STATE OF CALIFORNIA, CERTIFYING THAT CONTRACTOR'S WORK
MEETS SPECIFICATIONS. PEA GRAVEL SHALL NOT BE USED FOR STRUCTURE BACKFILL.

CLASS 2 AGGREGATE BASE MATERIAL. THICKNESS SHALL BE EQUAL TO THE
THICKNESS OF THE EXISTING ROAD BASE, BUT IN NO CASE SHALL THE THICKNESS BE
LESS THAN 18".

TACK COAT S.S. 1 EMULSIFIED ASPHALT. SEAL JOINTS WITH CRAFCO POLYFLEX
TYPE—1, OR EQUAL, AFTER PAVING.

TRENCH SHALL BE PAVED WITH ASPHALT CONCRETE WHOSE THICKNESS IS EQUAL TO
THE THICKNESS OF THE EXISTING PAVEMENT, BUT IN NO CASE SHALL THICKNESS BE
LESS THAN 3”. ASPHALT CONCRETE SHALL BE 1/2" TYPE A CONFORMING TO THE
PROVISIONS IN SECTION 39, ASPHALT CONCRETE, OF THE CALTRANS STANDARD

SPECIFICATIONS (MAY 20086).

STORM DRAIN: TWO (2) FEET; SIDE CLEARANCE MAY BE REDUCED TO A MINIMUM OF
6” WHEN SLURRY CEMENT BACKFILL IS USED. UTILITIES: TWO (2) FOOT MINIMUM
TRENCH WIDTH UNLESS SLURRY BACKFILL IS USED.

REFERENCES MADE TO STATE STANDARD PLANS AND STANDARD SPECIFICATIONS ARE
TO THE MAY 2006 (AS AMENDED) ISSUES.

THIS STANDARD PLAN SHALL GOVERN OVER

ENCROACHMENT PERMIT'S STANDARD ROAD
ENCROACHMENT PERMIT CONDITIONS. SPECIAL "ONE—=PAVE” PROGRAM
ENCROACHMENT PERMIT CONDITIONS, IF

APPLICABLE, SHALL GOVERN OVER THIS TRENCH AND PAVE—BACK
STANDARD PLAN. DETAIL




